Moduri pe Steam

Conținut creat de comunitate pentru jocul tău favorit

Nu trebuie să abandonezi jocurile preferate doar pentru că le-ai terminat. Fanii pasionați sau designeri de jocuri în devenire pot să suplimenteze sau să modifice titlurile preferate prin intermediul "mod-urilor". Indiferent că-i vorba de o grafică schimbată, noi obiecte sau povește, mod-urilor pot aduce un suflu nou de viață în orice joc. Steam te poate ajuta să găsește ușor aceste modificări pentru orice joc din colecția ta ce suportă astfel de modificări.

Multe modificări sunt gratuite și variază în dimensiune de la schimbări minore pe ici pe colo până la noi obiecte, personaje, hărți sau misiuni. Alte moduri introduc un conținut suplimentar generos creat de comunitate, ce poate oferi ore întregi de joc și noi povești, sau poate să schimbe complet jocul de bază.

Susținerea mod-urilor înseamnă și susținerea autorilor, încurajându-i să-și actualizeze constant modificările și să creeze altele mai bune în viitor. Unele mod-uri pot deveni chiar produse comerciale de sine stătătoare. Counter-Strike, Dota 2 și Team Fortress 2 au fost la început mod-uri.

E posibil să descoperi următorul hit și să contribui la dezvoltarea lui.

Are jocul meu favorit mod-uri?

Multe jocuri au propriile lor Ateliere Steam, unde poți explora foarte ușor noile conținuturi pe care să le descarci ulterior în joc. De asemenea, poți găsi mod-uri ale unui joc accesând secțiunea "Mod-uri Create de Comunitate" din pagina Magazin. Dacă un joc nu are încă mod-uri, le poți transmite dezvoltatorilor dorința ta de a lucra la un astfel de proiect - le poți comunica acest lucru inițiind o discuție în Centrul de Joc al Comunității.

Trebuie să dețin jocul pentru care mod-ul este creat?

Da. Mod-urile modifică sau adaugă conținut jocului pentru care sunt create, deci trebuie să ai acel joc în colecția Steam pentru a le folosi.

De ce unele moduri sunt gratuite, iar altele costă bani?

Fiecare autor este în măsură să decidă momentul vânzării în funcție de reacțiile pe care le primește de la public. E ca și cum ai cumpăra un joc - plata pentru achiziționarea unui mod îi susține financiar și îi recompensează pe autorii lui (de regulă, e vorba de mai mult de o persoană), care au muncit din greu pentru a realiza acest conținut nou.

Sunt mod-urile aprobate oficial de Steam sau de către dezvoltatorii jocului?

Dacă nu este specificat altfel, mod-urile sunt create de fanii din comunitatea jocului pentru alți jucători. Dezvoltatorii jocurilor nu sunt implicați, de regulă, în crearea mod-urilor, ci doar le oferă jocurilor lor suport pentru acestea. Dacă vrei să afli mai multe despre un mod, mergi pe pagina Centrului de Joc al Comunității și verifică informațiile suplimentare. Mod-urile pot avea atașate comentarii, recenzii și evaluări, ca orice alt conținut de pe Steam.

Am creat un mod pentru un joc. Cum îl pot pune pe Steam?

În cazul în care conținutul tău este destinat Atelierului unui joc, urmează instrucțiunile dezvoltatorilor jocului pentru a afla cum să încarci acel conținut, deoarece fiecare joc în parte are propria sa metodă de încărcare.

Pentru mai multe informații despre modurile ce utilizează Source Engine (jocuri precum Half-Life 2, Team Fortress 2, Left 4 Dead 2 și Portal) te rugăm să vezi Documentație mod-uri Source.

Ce sunt modurile?

Un mod este o modificare a unui joc sau software, creată de jucători. Modul poate varia în scop și dimensiune de la o modificare minoră la un obiect individual într-un joc (cum ar fi o grafică diferită a unei săbii) la noi personaje, niveluri, hărți, misiuni sau jocuri complet noi, create pornind de la jocul de bază.

Moduri pe Steam

Modurile distribuite prin Magazinul Steam sunt, de obicei, moduri ce schimbă complet jocul sau modificări ce dezvoltă povestea jocului de bază.

Unele dintre acestea sunt găzduite pe Steam și altele sunt doar linkuri către website-ul modului.

Răsfoiește toate modurile

Atelier Steam

Răsfoiește Atelierul Steam și găsește peste 100 de titluri de jocuri și software ce oferă diferite forme de conținut creat de jucători, de la obiecte în joc la mod-uri create de comunitate.