21 people found this review helpful
4 people found this review funny
Recommended
0.0 hrs last two weeks / 6.1 hrs on record
Posted: 2 Jan, 2022 @ 1:28am

TRINE 3 : THE ARTIFACTS OF POWER

2. oyundaki son olayların ardından inzivaya çekilen kahramanlarımız yine havada uçan ışık hüzmesi ''Trine'' tarafından göreve çağrılırlar. Bu sefer Astral Akademi'de çıkan ufak bir sorun yüzünden rahatsız edilen Amadeus, Zoya ve Pontius, tekrar bir araya gelmek zorunda kalır. Sorun, akademinin kapısına dayanan büyülü canavarlardır. Bu sorunu çözmek üzere yolan çıkan kahramanlarımız yolculuk esnasında kaza sonucu Trine'ı parçalarına ayırırlar ve ''Sarek'' olarak bilinen kötü bir ruh serbest kalır. Sarek, kötü kalpli bir büyücüdür. Bu kötü kalpli büyücünün tekrar gücünü toplayıp dünyaya hükmetmeden durdurulması gerekir. Kahraman üçlümüz bu gibi durumlara önceki maceralarından dolayı alışıklardır ve onu durdurmak için ellerinden geleni yapacaklardır...

OYNANIŞ MEKANİKLERİ

Trine 3, bir önceki oyunların aksine 3 boyutlu bir tasarıma sahip ama oyunun türü hâlâ aksiyon, platform-bulmaca. Elbette bu 3 boyutlu olma durumu başlarda serinin ruhuna aykırı bir durummuş gibi hissettiriyor fakat oynadıkça alıştım ve mekanlara bir derinlik katmasından dolayı sevdim de diyebilirim. Keza oynanış mekaniği de ilk oyunlardaki gibi özenilmiş ve gayet akıcı. Her karakterin kendine has oynanış tarzı var, nesne ve karakter fizikleri yine çok iyi, az da olsa yine yaratıcı düşmanlar ve aksiyon sekansları var ama sanki oyun aceleye gelmiş gibi nitelik bakımından biraz zayıf. Hem oyunun başında karakterlerimize verilen özellik sayısı çok az hem de bir önceki oyunlardaki gibi tecrübe puanı toplayıp karakterlerimizi geliştirme imkanı elimizden alınmış. Bu durum maalesef sadece savaş kısmını değil bulmaca ve platform kısmını da köreltmiş. Gelişim hissi ve oynanış dinamizmi tamamen ortadan kalkmış.

HİKAYE ANLATIMI VE SUNUM

Trine'ın hikayesi, fantastik orta çağ temasının en renkli kısımlarını anlatmasından dolayı her zaman ilgimi çekmiştir. Ne var ki 3. oyun da hikaye anlatımı bakımından bir öncekiler kadar iyi. Hatta sinematik anlatım bu oyunda biraz daha arttırılmış ve sunum çok daha kuvvetli hale gelmiş. Tok sesli anlatıcı ve fantastik müzikler oyuncuyu atmosferin içine çekmeyi başarıyor. Ayrıca evrene dair daha fazla bilgi edinmek isteyenler için bölüm aralarında notlar da mevcut.

BULMACA VE PLATFORM ÖGELERİ

Maalesef bulmaca mekanikleri bir önceki oyunların aksine çok daha yüzeysel kalmış. Elbette yine parkur yaparak engelleri aşıyoruz, fizik tabanlı bulmacalar çözüyoruz, karakterlerin özelliklerini kombine ederek bölümleri geçiyoruz ama dediğim gibi fazla yüzeysel kalmış. Kısacası seriye mekanik anlamında ne yeni bir şey katmış ne de bir önceki oyunlarda yaptığı güzel şeyleri kullanmış bir oyun Trine 3.

BÖLÜM TASARIMLARI VE SANAT TARZI

Tüm inceleme boyunca Trine 3'ü bir önceki oyunlarla karşılaştırıp durdum. Çünkü, eski oyunlara göre büyük oranda yetersiz görüyorum ama bölüm tasarımları gayet iyi. Ormanlık alanlardan sahil kenarlarına, antik kalıntılardan karlı dağlara, karanlık kalelerden ıssız yamaçlara yine göz dolduran bölümler mevcut. Zaten Trine serisinin sanat tarzı, ışıklandırma kalitesi, atmosferi ve görselliği muazzam. 3 boyutlu olması da görselliğe ayrı bir derinlik katmış. Ayrıca oyunda istediğimiz bölüme dönebildiğimiz bir harita sistemi ve her karaktere özel ufak meydan okuma bölümleri de var.

SONUÇ

Oyunu her ne kadar beğensem de tavsiye etmekle etmemek arasında kaldım. Trine 3 basite kaçan ve bu yüzden de 6 saat gibi kısa bir sürede %100 bitirilebilen bir oyun. Elbette serinin ilk iki oyununu sevenler indirim dönemlerinde alabilirler, çünkü 8 ₺'ye kadar düşüyor ama dediğim gibi bu oyunun nitelik bakımından önceki Trine oyunlarının kalitesinde olmadığını da göz önünde bulundurun. Ayrıca oyun her zamanki gibi arkadaşlarınızla oynama olanağına ve Türkçe dil seçeneğine de sahip.

İNCELEME PUANI : 65 / 100
Was this review helpful? Yes No Funny Award