Recent reviews by SuNightFox UA

21 people found this review helpful
11.3 hrs on record (11.2 hrs at review time)
Early Access Review
#Add_the_Ukrainian_language
$$$ - S.T.A.L.K.W.E.S.T. - $$$

Короткий опис
Сталкер - у всесвіті Дикого Заходу! Я не жартую, якщо ви поціновувач S.T.A.L.K.E.R. пограйте! Тут така ж тема з артефактами, вони дають як дебафи, так і бусти, можете обирати артефакти під свій стиль. Світ імерсивний, його хочеться досліджувати, не почнеш виконувати основний квест, поки не дослідиш он той форт з ніг до голови та кожен його куточок. Не заспокоїшся поки всіх не переб'єш на кровавий фарш. Стараєшся економити кожну кулю, бо інвентар не гумовий, вільне місце лише для трофеїв.

Гадаю 10 куль для револьвера буде достатньо, хоча ні, візьму 2, щоб місця вистачило для артефактів.

А потім з усім лутом йдеш до міських Сидоровичів та продаєш усе це сміття. Єдине чого зі сталкерського не вистачає, так це аномалій. А так кожен монстр в грі має свій підхід, як таких угрупувань в грі немає. Ви обраний якого повернули до життя, щоб зупинити зло, от й уся зав'язка. В грі доступна лише одна локація (плануються додати ще дві) та її вистачає на довго. Будемо сподіватися, додадуть по більше контенту. Бо на першу локу контенту хоч й достатньо, але після на половину дослідженого світу збирати лут не дуже хочеться, бо грошей й так дофіга, та все ж знайти зброю по краще можна.

Детальний опис

Сюжет - Бла-бла-бла, ти знову обраний та ні яких АЛЕ!

Originally posted by Тотем Духів:
Ти нежить. Ми закликали тебе сюди, за нашу могутню силу, будь-де ти не був. Ми знаємо про твої подвиги та досягнення. Твоя слава сягає по всій країні. Неприємні чутки про тебе сягають ще далі. Ти наш туз в рукаві

Вступ в грі немає, ви з'являєтесь та проходите початкове коротке навчання, а потім вільні робити, що завгодно.
Тотем духів - розповідає для чого ви були викликані, та передісторію оселя зла. Історія розповідається шляхом знаходження проклятих реліквій, які знаходитимете по всьому світі, та вони будуть ключем до серця зла. Зло повстало, бо у поселення почалася золота лихоманка. Через золото люди божеволіли і мутували, з часом почали повставати мертві з могил. Тому духи вам дають завдання шукати прокляте золото, щоб вони могли сховати від людей джерело зла та більше не сталося лиха.

Геймплей - хотів постріляти, а в результаті Я жертва
Гра не надто складна та все ж потребує обережного просування, бо динамічно постріляти не вийде, цілитись складнувато. Більшу частину гри ви будете крастися з холодною зброєю тут стелс не такий складний. Якщо хочете можете й стріляти, вороги на постріли на 15 метрів не реагують. Під час скрадання біля ворога: буде заповнюватися шкала шуму, щоб вона не заповнилася, треба на декілька секунд зупинитися, тако ж вона заповнюється коли вас бачать. Річ корисна, але як по мені суперечлива, уся напруга від скрадання випаровується.

Озброєння
Вестерн не був би вестерном без зброї. Та її різномаїття не дуже багате, зрозуміло, що на той час були лише револьвери, вінчестери, та двостволки, але ж тоді кожен тип зброї мав різні моделі, різні модифікації. Властне в грі є можливість знайти револьвер по краще. Характеристики озброєння залежить від трьох типів, що я перерахував вище, на скільки далеко зможете стріляти, та скільки ушкодження буде наносити ворогам. Намагатися вбити ворога далі ніж вказано по відстані, не факт що нанесе пошкодження ворогам, повідомлять про неефективність влучення. Це теж суперечливе рішення як по мені. До кожної зброї тако ж є типи куль - звичайні, срібні, золоті, запальні. З ефективністю особливих куль тут біда, вони не дуже корисні, але рідкі та дорого коштують. Тож можна спокійно стандартними кулями проходити гру, бо ви все одно будете намагатися стріляти в голову. Збільшення пошкодження за рахунок срібних куль має сенс якщо ви стрілятимете в тіло. Я уникнув згадування екзотичної зброї, це лук та чарівний лук й чарівний кинджал. Зі звичайного лука складнувато навчитися стріляти, бо, зрозуміла річ, треба опанувати навички лучника. А от з чарівного лука не так складно стріляти, він стріляє по прямій, не треба враховувати гравітацію, але кожен постріл знімає три здоров'я. Та все ж, з луками мені грати не сподобалось, бо вороги тут глухі, вони чують постріл на відстані, коли з'являється шкала шуму. То ж спокійно можна забити на лук, й звільнити місце інвентарю для трофеїв. Якщо випустите стрілу, є шанс її поламати, то ж не дуже економно бігати з луком. А кинджал стане вашим улюбленцем - він дає бусти до скрадання, завдяки йому можна пройти всю гру лише крадучись. Трохи швидше пересуваєтесь коли крадетесь, трохи складніше вас помітити. Ну і нарешті, в грі є динаміти, та Бандера Смузі!

Артефакти
Ідея з артефактами у S.T.A.L.K.E.R. була унікальна - це те заради чого ти готовий ризикувати, це те що робить тебе багатим, це те заради чого ти живеш. Нуу у Blood West тут практично теж саме, але тільки якщо знайдете особливі артефакти та все ж реалізовано не дуже добре. Цих артефактів... від них аж починає нудити... і вони ламають економіку. Я не розумію чому скаржаться на Shadows of Chernobly, що там занадто багато артефактів, як по мені кількість артефактів в грі збалансовані. Тут же ж, на початку ви радітимете новими брязкальцями, але потім ви викидуватимете їх, бо грошей достобіса, краще узяти з собою додаткову аптечку, чи патрони. Хай артефакти тут слабо реалізовані, але їх наявність викликає у мене радість, та нагадують про S:SoC. Дуже сподіваюсь розробники приділять цьому аспекту по більше уваги, та було б непогано якби в грі були аномальні зони.

Прокачування - мене виховували росіяни
Я люблю страждати манчкінізмом у RPG, та BW не RPG. Прокачуєтесь ви за рахунок вбивств та виконання квестів. Отримуючи новий рівень, ви відкриваєте перки. Перки збалансовані, дисбалансу на користь гравця не викликають. Перки розділені на підкласи, через чого ви по ідеї можете відігравати рейнджера - який краще крадеться, знаходить більше луту. Але ви необмежені у прокачуванні, можете відкривати перки у будь-якому порядку. В прокачуванні є один мінус, вона дуже повільна, до фіналу гри я трохи більше половини перків відкрив у мене був восьмий рівень. Я б хотів щоб за вбивство давали трохи більше досвіду. Зрозуміло, що кількість досвіду балансували під додаткові глави яких в грі поки що немає, тож можна розраховувати, що додадуть нові перки. Та доречі, не думайте, що я зрадник, просто тут такий русофобський перк є... - Strong Head: Я був вихований росіянами - Алкоголь не діє на вас так сильно на 75%

Відкритий світ
Знаєте, в дитинстві хотілося величезний світ, з нескінченним контентом. Зараз маленький, але добре опрацьований Open World, викликає відчуття затишку, та швидко стає чимось рідним. Згадайте Кордон чи Бар в S:SoC, ви знаєте кожен куточок, ви знаєте кожного NPC, де що знаходиться. Локацій маленькі, але добре опрацьовані. Погодьтесь, важливо не розмір, а якість. Red Dead Redeption ІІ - без сумнівів шедевр світ величезний, але це людям не сподобалось, бо стає нудно від довгої скачки. У BW світ маленький, але він не дуже добре опрацьований. Не в плані мапінгу, а в плані історій, в плані контенту. Як я казав вище, було б не погано, щоб в грі були аналогічні аномалії з S.T.A.L.K.E.R. Бо в якийсь момент вам доведеться побігати по пустелі де нічого не відбувається, а по дорозі розкидані вороги або біля локацій. А от локацій цікаво досліджувати, Фортеця, Шахти, Місто, там є що подивитися, але замало в них історій. Як, наприклад зробили в Bioshock чи System Shock 2 - ви досліджуєте приміщення, бачите розписані стіни, бачите розкидані речі, тут труп повішаний, бачите якийсь погром і т.д. Можна використати фантазію та уявити, що тут сталося. У BW локи хоч й красиві, і мапінг хороший, але натяків на передісторію дуже мало, доводиться обмежуватися записками, які зазвичай описують монстрів.

Підсумки - 8/10
Для дочасного доступу дуже круто вийшло, є куди рости!
Posted 12 July, 2022. Last edited 24 July, 2022.
Was this review helpful? Yes No Funny Award
2 people found this review helpful
0.4 hrs on record
Це не треш мод скажу одразу. Бо на зображеннях виглядає терпимо. Але скріни що я бачу, не виглядають так як у самому моді. Господи... я реально злякався від заставки, коли запустив мод. Гірше за все в цьому моді довгі паузи у темряві. Я хотів би сподіватися що це треш мод, бо головний герой у аддідас одязі. Але ні... Мод на 10 хвилин. Я не розумію що робили ті люди, що залишають оклик до мода, кажучи про 30-40 хвилин мода. Нічого подібного за 10 хвилин пробігається. Жахливий мапінг, жахливий мікрофон, але "прекрасна акторська гра" на стіки "прекрасна", що голос актора чутно, гучніше за все інше в моді. Я б "слухав б та слухав". До біса цей мод, та мою оцінку...
Posted 29 September, 2021.
5 people found this review helpful
9.6 hrs on record (1.3 hrs at review time)
Це досить непоганий мод! Я зрештою я задоволений модом. Є чудові сценарні ідей які чудово обігрується, але не дотягують, як наприклад з скрімерами. Так це хоррор мод, але як таковим хоррор модом важко назвати. Це точно психологічний хоррор. Він не намагається вас налякати. Він просто вас розважає! Є відчуття клаустрофобії, відчуття самотності у світі, що правда самотність краще обігрівалися би дружніх NPC взагалі не було, або не зявлялися гравцю на очах, а лише спілкувалися через камери чи рацію. Все ж таки, мод хороший, в ньому не поганий мапінг, буде помітний дивні дизайн. Таке відчуття що кімнати та об'єкти створювали через костилі. Наприклад, нащо створювати велосипед? Тобто, в моді є момент з ліфтом, у Альянса є моделька ліфта, але розробник нащось створив свій ліфт. Містями карти пусті, не вистачає деталів. Але все ж таки, мод чудово передає відчуття професійного сценариста, бо подій у грі дуже цікаві, та схожі з оригінальним HL2. Особлива похвала за музику, музика тут чудова! Як що комусь захочеться музику з мода до своєї колекцій, вона знаходиться: Amalgam\amalgam\sound\music.

Рекомендую пограти, мод на один вечір, у досить захоплюючий!
Posted 4 September, 2021.
< 1  2  3  >