Інсталювати Steam
увійти
|
мова
简体中文 (спрощена китайська)
繁體中文 (традиційна китайська)
日本語 (японська)
한국어 (корейська)
ไทย (тайська)
Български (болгарська)
Čeština (чеська)
Dansk (данська)
Deutsch (німецька)
English (англійська)
Español - España (іспанська — Іспанія)
Español - Latinoamérica (іспанська — Латинська Америка)
Ελληνικά (грецька)
Français (французька)
Italiano (італійська)
Bahasa Indonesia (індонезійська)
Magyar (угорська)
Nederlands (нідерландська)
Norsk (норвезька)
Polski (польська)
Português (португальська — Португалія)
Português - Brasil (португальська — Бразилія)
Română (румунська)
Русский (російська)
Suomi (фінська)
Svenska (шведська)
Türkçe (турецька)
Tiếng Việt (в’єтнамська)
Повідомити про проблему з перекладом
Baudet richtte na een kortstondige academische carrière in 2015 de denktank Forum voor Democratie (FvD) op. Hij was een jaar later een van de initiatiefnemers van het referendum over het associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne en gold als een van de meest prominente campagnevoerders en drijvende krachten van het tegenkamp, dat het referendum won.[2][3]
Niet lang na het Oekraïne-referendum werd FvD omgevormd tot politieke partij, met Baudet als politiek leider. Het gedachtegoed van de partij, en van Baudet zelf, wordt afwisselend als liberaal-conservatief, nationaal-conservatief of rechts-nationalistisch gedefinieerd. Nadat FvD bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 twee zetels behaalde, nam Baudet zitting in de Tweede Kamer der Staten-Generaal als fractievoorzitter van de kleinste partij.
Na een gymnasiumopleiding in zijn geboortestad Den Haag (Maerlant-Lyceum) volgde Rutte vanaf 1984 een geschiedenisstudie aan de Rijksuniversiteit Leiden, die hij voltooide in 1992.[1] Tussentijds was hij van 1988 tot 1991 voorzitter van de JOVD, een aan de VVD gelieerde politieke jongerenorganisatie. Na zijn studie werkte Rutte gedurende tien jaar bij het levensmiddelenbedrijf Unilever op de afdeling personeelszaken en zat hij enige jaren in het partijbestuur van de VVD.